BESTUUR

Willem Lageweg
Initiatiefnemer, bestuurslid, kwartiermaker TransitiecoalitieVoedsel

Voorheen: Directeur en oprichter MVO Nederland, diverse posities Rabobank

Toezichthouder: Stichting Administratiekantoor Aandelen Triodos, Louis Bolk Instituut (duurzame landbouw), Institute Positive Health (positieve gezondheid) en Max Havelaar. Ook is hij als oprichter van Sustainable and Inclusive Businessnetwork Kenya (www.sibkenya.com) actief bij het bevorderen van MVO en duurzame ontwikkeling in Kenia. Daarnaast is hij voorzitter van Friends of the Maasai, een stichting die in Kenia nauw met de Maasai samenwerkt op het gebied van community development en ecosysteemherstel.

Sandra van Kampen

Bestuurslid Transitiecoalitie Voedsel, oprichter en eigenaar van De schaal van Kampen, haar eigen bedrijf van waaruit zij professionals ondersteunt om hun rol in de voedseltransitie te vervullen. Samen met Youetta Visser is Sandra initiatiefnemer van het multimediale project VOER – vaart maken met de voedseltransitie. Ze opereert vanuit haar visie dat verandering niet van bovenaf opgelegd kan worden, maar ontstaat als mensen vanuit hun hart een omslag maken. Het creëren van een sterke beweging in de ‘onderstroom’ is daarbij steeds haar leidraad.Voorheen Stichting Natuur & Milieu, Urgenda, Initiatiefnemer van de Dag van de Duurzaamheid, de Urgenda regiotouren, de Peulenparade en NieuwVers. Bij Natuur & Milieu leidde zij een groot samenwerkingsprogramma met koploperbedrijven.

Frederike Praasterink
Professor (lector) Future Food Systems HAS University of Applied Sciences

Bestuurder en Strategiegroep Transitiecoalitie Voedsel

Voorheen: United Nations’s Farmer Field School programs in South and Southeast Asia, Central and Eastern Europe and the Near East. Professor duurzame ontwikkeling en voedsel veiligheid, en als Executive Board member verantwoordelijk voor onderzoek & innovatie en internationale zaken.

Lidmaat- en ambassadeurschap: Frederike is lid van de Round Table of Worldconnectors, Executive Board member van het Technical Centre for Agriculture and Rural Cooperation, lid van North Brabant Provincial Advisory council for living environment, ambassadeur voor het biodiversity program Food4Bees, directeur van circular agribusiness Loverense Hof en docent/spreker in verschillende leiderschaps programma’s.