Skip to main content
NieuwsVacatures

Transitiecoalitie Voedsel is op zoek naar een Programma Manager Eiwittransitie en Voedselomgeving

Geschreven door 28 februari 2024maart 13th, 2024No Comments

Ben jij een ervaren programmamanager die het leuk vindt deelprogramma’s en -projecten tot een geheel te maken? Ben jij resultaat gericht en houd je ervan om samen met teamgenoten echt impact te maken? Heb je gevoel voor communicatie en weet je communicatieplannen uit te voeren? Neem dan contact met ons op. We gaan graag met je in gesprek om tot een mooie samenwerking te komen.

Wie zijn wij?

De Transitiecoalitie Voedsel (TcV) is een coalitie van 200 transitiedenkers en -doeners in de wereld van landbouw, voedsel, natuur en gezondheid. Met elkaar willen wij de omslag naar een nieuw landbouw- en voedselsysteem versnellen. Een systeem waarin duurzaam boeren, gezond eten, eerlijk betalen centraal staan. In korte tijd zijn we uitgegroeid tot een gezaghebbende stem en een gewilde gesprekspartner voor overheden, politici, bedrijfsleven, wetenschap en NGO’s. We hebben een kernteam van 16 mensen die allemaal part time een bijdrage leveren. Daarbinnen bestaan drie programma teams op de thema’s duurzame landbouw, eiwittransitie/voedselomgeving en belonen en beprijzen. Onze financiering bestaat uit fondsen, opdrachten/projecten en subsidies en ledenbijdragen.

Eiwittransitie

De eiwittransitie is een van de belangrijkste transities om tot een houdbaar, duurzaam en gezond voedselsysteem te komen. Het hangt samen met de meest prangende vraagstukken, gerelateerd aan de planetary boundaries; onder meer biodiversiteit, klimaatverandering, maar ook de link met gezondheid van mens en maatschappij is van belang. Onze visie getiteld plantaardig het nieuwe normaal laat de noodzaak zien van het komen tot een omslag naar een meer plantaardig eetpatroon van 40:60 dierlijke/plantaardige eiwitten in 2030. Hoe? Via o.a. het tienpuntenplan dat we met een groot aantal stakeholders hebben opgesteld, geven we al wat praktische handvaten. Daarnaast zetten we in op samenwerking tussen relevante spelers en beïnvloeden van beleid om de eiwittransitie te versnellen.

Wat ga je doen?

Een programmamanager is verantwoordelijk voor het plannen, begroten en behalen van programmadoelen voor het team eiwit en voor de verantwoording van resultaten richting fondsen. De programma manager coördineert taken en verantwoordelijkheden binnen het eigen team en zorgt dat collega’s van andere themateams (duurzame landbouw, belonen en beprijzen) zijn aangesloten waar nodig. Daarnaast is de programmamanager verantwoordelijk voor maandelijkse interne verantwoording van kosten en uren. Hiervoor werkt hij/zij nauw samen met de samen met de financiële manager. De programma manager rapporteert functioneel aan de organisatiecirkel (lees het MT). Alle teamleden eiwit leggen functioneel verantwoording af aan de programma manager.

Kortom, je bent verantwoordelijk voor:

 • Het nader uitwerken van het totaal programma eiwit vanuit de huidige goedgekeurde fondsaanvragen, inclusief de detailaanpak van de verschillende deelprojecten.
 • Het maken van planningen, begrotingen, monitoring van resultaten en opstellen van budegtten
 • Coördinatie binnen het eiwitteam, met programma managers van andere thema teams, de communicatiemanager en de organisatie cirkel (lees het MT.
 • Denk hierbij zowel aan aansturing van collega’s, het geven van praktische ondersteuning of juist het hebben van strategische afstemming
 • De uitvoer van alle deelactiviteiten en daarmee het behalen van resultaten en impact van het hele eiwitprogramma
 • Financiele verantwoording intern naar OC en naar fondsen samen met de finacieel manager
 • Opstellen van een communicatieplan voor het eiwitprogramma in samenhang met de TcV brede communicatieaanpak

Wie wij zoeken;

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een programmamanager met de volgende kwaliteiten.

 • Ruime ervaring met programma- en projectmanagement
 • Ruime ervaring met coördinatie en aansturing van mensen binnen een organisatie
 • Je bent bekend met de thema’s eiwittransitie en voedselomgeving
 • Bij voorkeur heb je kennis van transitiekunde en systeemdenken
 • Ervaring met de ontwikkeling van communicatieplannen en de uitvoer ervan
 • Affiniteit met de visie en missie van TcV
 • Je bent flexibel, proactief, planmatig sterk en een teamplayer
 • Goede beheersing van de Engelse taal

Overige informatie

Het betreft een opdracht voor de periode van 10 maanden (met zicht op verlenging) met een totale vergoeding van € 47.000 ex BTW. Naar verwachting vraagt de opdracht een inzet van 3 dagen per week. Specificering van de opdracht gebeurt met het team bij de start.

Het betreft een functie met heldere taken en verantwoordelijkheden tegen een passende vergoeding in een zzp-constructie. Reiskostenvergoeding is van toepassing (voorkeur voor OV). We werken overwegend vanaf de eigen werkplek. In Utrecht heeft TcV wel beperkte vergader- en overlegfaciliteiten beschikbaar. TcV is een Stichting met een maatschappelijk doel en beperkte middelen, maar voldoende groei- en ontwikkelmogelijkheden.

De kandidaat die we zoeken is idealiter per direct beschikbaar. Reacties met een duidelijke motivatie en je CV uiterlijk 12 maart naar zsuzsan@transitiecoalitievoedsel.nl.

In de periode waarin de gesprekken plaatsvinden, kun je nog reageren tot 5 april. In dat geval word je mogelijk uitgenodigd voor de tweede gespreksronde.

Voor praktische informatie: Zsuzsan Proos 06-47057947

Voor meer inhoudelijke informatie kun je bellen met Natascha Kooiman thematrekker eiwittransitie/voedselomgeving. 06-54366200