Skip to main content
NieuwsVacatures

Transitiecoalitie Voedsel is op zoek naar een senior projectmanager Eiwittransitie en Voedselomgeving

Geschreven door 28 februari 2024maart 13th, 2024No Comments

Ben jij een senior projectmanager die affiniteit heeft met de thema’s eiwittransitie en voedselomgeving? Kun jij goed schakelen tussen projecten en houd jij van werken in een dynamische omgeving? Ben je graag zowel strategisch bezig als operationeel, waarbij er ruimte is voor eigen initiatief en bijsturing?  En ben jij iemand met goede communicatieve vaardigheden en een vlotte pen? Neem dan contact met ons op. We gaan graag met je in gesprek om tot een mooie samenwerking te komen.

Wie zijn wij?

De Transitiecoalitie Voedsel (TcV) is een coalitie van 200 transitiedenkers en -doeners in de wereld van landbouw, voedsel, natuur en gezondheid. Met elkaar willen wij de omslag naar een nieuw landbouw- en voedselsysteem versnellen. Een systeem waarin duurzaam boeren, gezond eten, eerlijk betalen centraal staan. In korte tijd zijn we uitgegroeid tot een gezaghebbende stem en een gewilde gesprekspartner voor overheden, politici, bedrijfsleven, wetenschap en NGO’s. We hebben een kernteam van 16 mensen die allemaal part time een bijdrage leveren. Daarbinnen bestaan drie programma teams op de thema’s duurzame landbouw, eiwittransitie/voedselomgeving en belonen en beprijzen. Onze financiering bestaat uit fondsen, opdrachten/projecten en subsidies en ledenbijdragen.

Eiwittransitie

De eiwittransitie is een van de belangrijkste transities om tot een houdbaar, duurzaam en gezond voedselsysteem te komen. Het hangt samen met de meest prangende vraagstukken, gerelateerd aan de planetary boundaries; onder meer biodiversiteit, klimaatverandering, maar ook de link met gezondheid van mens en maatschappij is van belang. Onze visie getiteld plantaardig het nieuwe normaal laat de noodzaak zien van het komen tot een omslag naar een meer plantaardig eetpatroon van 40:60 dierlijke/plantaardige eiwitten in 2030. Hoe? Via o.a. het tienpuntenplan dat we met een groot aantal stakeholders hebben opgesteld, geven we al wat praktische handvaten. Daarnaast zetten we in op samenwerking tussen relevante spelers en beïnvloeden van beleid om de eiwittransitie te versnellen.

Wat ga je doen?

De senior projectmanager heeft de leiding over meerdere (deel)projecten en zorgt van begin tot einde voor de realisatie ervan. Budgetteren, plannen, coördineren, en in het geval van TcV, ook het uitvoeren van de projecten, is wat de projectmanager doet. Hij/zij weet daarvoor nodig is en regelt dat ook. De projectmanager werkt nauw samen met de programma manager en kwartiermaker eiwit, maar ook met programma managers van andere thema teams (duurzame landbouw, belonen en beprijzen), de financieel manager en communicatiemanager van TcV. Resultaat en impact is wat de projectmanager drijft. Hij/zij legt rechtstreeks functioneel verantwoording af aan de programmamanager over budget, uren, voortgang.

Kortom, je bent verantwoordelijk voor:

 • Zorgen dat alle activiteiten binnen het project in lijn zijn met het gestelde budget
 • De uitvoer van alle deelactiviteiten en daarmee het behalen van resultaten en impact van het hele eiwitprogramma
 • Schakelen met systeempslers, partners en leden van TcV, deelnemers van het project
 • Schrijven van stukken t.b.v. van het communiceren van mijlpalen en zichtbaarheid
 • Het maken van een planning en erop toezien dat het project op schema loopt
 • Organiseren van projectvergaderingen en werksessies
 • Eventuele problemen en risico’s monitoren
 • Rapporteren over de voortgang van een project, inhoudelijk met de opdrachtgever en budgetair en praktisch met de programmamanager
 • Opleveren van het project

Wie wij zoeken;

Voor deze functie zijn wij op zoek naar iemand met de volgende kwaliteiten;

 • Ruime ervaring met projectmanagement
 • Een goed netwerk in de voedselindustrie
 • Affiniteit met de visie en missie van TcV
 • Je bent flexibel, proactief, planmatig en een teamplayer
 • Zeer goede communicatieve vaardigheden (zowel schriftelijk als mondeling)

Overige informatie

Voor deze functie zijn wij op zoek naar iemand met de volgende kwaliteiten;

 • Ruime ervaring met projectmanagement
 • Een goed netwerk in de voedselindustrie
 • Bij voorkeur heb je ervaring met de thema’s eiwittransitie en voedselomgeving
 • Affiniteit met de visie en missie van TcV
 • Je bent flexibel, proactief, planmatig en een teamplayer
 • Zeer goede communicatieve vaardigheden (zowel schriftelijk als mondeling)

 

Overige informatie

Het betreft een opdracht voor de periode van 10 maanden (met zicht op verlenging) met een totale vergoeding van € 47.000 ex BTW. Naar verwachting vraagt de opdracht 3 dagen per week. Specificering van de opdracht gebeurt met het team bij de start.

We werken overwegend vanuit huis. In Utrecht heeft TcV vergader- en overlegfaciliteiten beschikbaar. TcV is een Stichting met een maatschappelijk doel en beperkte middelen, maar met voldoende groei- en ontwikkelmogelijkheden.

De kandidaat die we zoeken is idealiter per direct beschikbaar.

Voor meer informatie kun je bellen met Thematrekker Eiwittransitie/Voedselomgeving: Natascha Kooiman: 06-54366200

Reacties met een duidelijke motivatie en je CV uiterlijk 12 maart naar zsuzsan@transitiecoalitievoedsel.nl.
Voor praktische informatie: Zsuzsan Proos: 06-47057947

In de periode waarin de gesprekken plaatsvinden, kun je nog reageren tot 5 april. In dat geval word je mogelijk uitgenodigd voor de tweede gespreksronde.