Kerst. De tijd van het jaar waarin we samen komen en heerlijk eten. Maar ook de tijd die bekend staat om veel voedselverspilling en overvloeden. Wij delen daarom een paar kerstrecepten die bijdragen aan een gezond leven op een gezonde planeet.
BISCOTTI MET SINAASAPPEL
Ken je die heerlijke, knapperige amandelkoekjes uit Italië? Biscotti betekent ‘twee keer gebakken’.
Maar we maken het makkelijk en we verbruiken wat minder energie…
Met dit recept hoef je de koekjes maar één keer te bakken.
Check het recept hier.
HARTIGE BROCCOLI-ROZEMARIJNTAART
Ben jij ook gek op hartige taarten? Haal dan gauw alle ingrediënten in huis voor dit recept voor broccolitaart met rozemarijn en gepofte tomaatjes van de Groene Meisjes. De vulling is niet gemaakt met eieren, maar met tofu, broccoli en kruiden. De korst kun je zelf maken, maar als je daar geen tijd voor hebt, kun je ook bladerdeeg kopen.
Check het recept hier.
AUBERGINEKAVIAAR MET MISO-TOFU EN GEROOSTERDE BLOEMKOOL
‘Een groot voordeel van tofu is dat je deze ook rauw kunt eten, je kunt dus altijd proeven en je marinade eventueel aanpassen. Bij kip moet je nog maar afwachten of het lekker wordt.’ Aldus Masterchef Naresh Ramdjas. Wat ons betreft een super sjiek gerecht voor tijdens het kerstdiner.
Check het recept hier.
Geheel geroosterde knol met paddestoelensaus en parelgort
Groente! Dat is waar we in de toekomst veel meer van zullen gaan eten.
Een manier om een hele knol te bereiden waar iedereen zijn vingers bij aflikt is een: zombie brain.
Bij sommigen van ons staat hij jaarlijks op het kerstmenu. Dit jaar ook bij jou?
Check het recept hier.
Smakelijk!