Skip to main content
Nieuws

Goed voor de boer, bodem én burger: waarom lokaal voedsel de toekomst heeft

Geschreven door 3 april 2023juni 27th, 2023No Comments
Bregje en haar man Michel op CSA-tuinderij Ús Hôf. Foto door: Ús Hôf

 

Hoe ziet de landbouw er in 2040 uit? Geert Van Der Veer en Bregje Hamelynck hebben een duidelijke visie: we nemen afscheid van megastallen, woekerwinsten in supermarkten en bestrijdingsmiddelen die de Aarde en onze eigen gezondheid om zeep helpen. Met Herenboeren Nederland en CSA Netwerk Nederland werken ze – samen met duizenden burgers – aan een nieuw normaal: lokaal en gifvrij voedsel, met een eerlijke prijs voor zowel boer als burger.

Lees hier verder: https://maatschapwij.nu/partnerberichten/lokaal-voedsel-toekomst/

3 april 2023 door Nadine Maarhuis

 


 

Dit artikel is onderdeel van de reeks ‘Woordvoerders van de Toekomst’, die we samen met MaatschapWij en Jeen Akkerman maken. Samen zetten we de visionairs die vooruit kijken én die nu al werken aan een gezonder voedsel- en landbouwsysteem in de spotlights. 

Transitiecoalitie Voedsel

Postadres
Stichting Transitiecoalitie Voedsel
Waterweg 64
3731 HM De Bilt

Transitiecoalitie voedsel

© 2022 Transitiecoalitie Voedsel