Royal Avebe is partner van het Plant The Future Diner. Avebe is één van de eerste en grootste producenten van plantaardig eiwit in Nederland. Speciaal voor het Plant The Future Diner hebben ze een blog geschreven over Avebe’s eiwittransitie: van reststroom naar hoogwaardig ingrediënt.
In de blog vertelt Marc Laus, director market innovation, over de aardappeleiwitreis van Avebe. Eind jaren ’70 werd het aardappelsap in de lokale kanalen geloosd, wat zorgde voor schuimkoppen en overlast. Hoewel dit destijds gebruikelijk was, vonden ze het niet langer wenselijk en veranderde de wet. Avebe ging daarom op zoek naar een oplossing. Wat bleek? Aardappeleiwit heeft unieke eigenschappen zoals schuimen, geleren en emulgeren. Dit aardappeleiwit levert nu hoogwaardige ingrediënten op voor onder andere (plantaardige) voedingsmiddelen en diervoeding. Samen met klanten zijn ze het aardappeleiwit voortdurend aan het ontwikkelen. Business met impact: ze kijken naar die toepassingen waar aardappeleiwit tevens nutritionele waarde kan toevoegen.
Meer weten? Lees dan verder via deze link: https://www.avebe.nl/verhalen/aardappeleiwit/
30 oktober 2024