Minder dierlijk, meer plantaardig

MINDER DIERLIJK, MEER PLANTAARDIG

Urgentie
In Nederland consumeren en produceren we teveel dierlijke eiwitten. Zowel voor onze gezondheid als voor het klimaat en het dierenwelzijn is het nodig om beiden te reduceren en de verhouding te veranderen; van minder dierlijk naar meer plantaardig.

Wat doet TcV?
Transitiecoalitie Voedsel (TcV) streeft naar een eetpatroon dat vooral leunt op consumptie van plantaardige eiwitten en een landbouwmodel dat hierop aansluit. Daarom maakt TcV zich sterk om bestaande initiatieven die hier aan werken te versterken, zoals Green Protein Alliance en Dutch Cuisine. Ook starten we projecten daar waar nog te weinig aandacht is. We formuleren een actieagenda eiwittransitie en pakken deze systematisch aan. En we zorgen dat eiwittransitie juist ook binnen andere thema’s wordt meegenomen. Bijvoorbeeld bij ‘supermarkt’, ‘gezonde voeding en leefstijl’ en ‘voedselomgeving’.

Samen met o.a. transitie-expert NewForeSight, heeft TcV een rapport gepubliceerd met daarin een analyse van de huidige status van de eiwittransitie en de nodige aanbevelingen voor beleidsmakers om sneller de omslag naar een gezond en duurzaam voedselsysteem te maken. Klik hier om dit rapport te lezen.

Kwartiermaker en thematrekker
Natascha Kooiman –  natascha@transitiecoalitievoedsel.nl

NIEUWS

4 december 2019 in Minder dierlijk meer plantaardig, Nieuws

Aanbevelingsbrief Nationale Eiwitstrategie aan Minister Schouten

De eiwittransitie is één van onze aandachtsgebieden. Een aankondiging van het ministerie van LNV om te komen met een Nationele Eiwitstrategie, vonden wij dan ook erg goed. Al langere tijd…
Lees meer