Skip to main content
Nieuws

Save the date | 19 november 2024 | Plant The Future Diner

Geschreven door 23 juli 2024september 27th, 2024No Comments

VAN IDEAAL NAAR BUSINESS MET IMPACT

Reserveer 19 november in uw agenda: De vierde editie van het Plant The Future Diner!

2024 is een bijzonder jaar voor ‘De eiwittransitie’.
Want het is 50 jaar geleden dat de ‘start’ van de eiwittransitie werd ingeluid met de campagne ‘mínder vlees mevrouw! u weet hopelijk al waarom’ in 1974. Inmiddels weten we dat de eiwittransitie veel meer is dan ‘een beetje minder vlees’. Waar het startte als een maatschappelijk ideaal is het nu een mondiale business- én een impact-case; economisch, ecologisch, maatschappelijk en gezond.

Wat maakt de eiwittransitie impactvol?

En welke samenwerkingen kunnen zorgen voor de volgende stap in de transitie?
Dat zijn de vragen die centraal staan tijdens dit diner.

Tijdens het diner schuiven 230 prominenten aan – uit bedrijfsleven, politiek en (lokale) overheid, wetenschap, onderwijs en NGO’s – om in gesprek te gaan over hoe we Plantaardig het Nieuwe Normaal kunnen maken. Praat mee, deel inzichten, doe kennis en inspiratie op en maak nieuwe verbindingen.

Wegens het succes van de vorige editie vindt ook dit jaar een inhoudelijk voorprogramma in de middag plaats, voorafgaand aan het diner! Houd rekening met een programma van ongeveer 14.30 tot 21.30 uur in Den Haag.

PLANTAARDIG HET NIEUWE NORMAAL

De positieve beweging vasthouden
Het vorige kabinet kwam met een 50/50 doelstelling plantaardig – dierlijk in 2030 voor ons eetpatroon. Het bedrijfsleven investeert al flink om daar te komen en maatschappelijk begint de boodschap “meer plantaardig” steeds meer door te dringen. Ondertussen ligt er nog genoeg werk om vooroordelen over de eiwittransitie weg te nemen. Zoals ‘het is tegen de boeren’ en ‘ze pakken onze gehaktbal af’, ‘het is niet lekker’ en ‘het is niet zo gezond als het lijkt’. Daarom gaan we tijdens het Plant The Future diner 2024 het gesprek aan over de economische, ecologische, gezondheids- en maatschappelijke voordelen van de eiwittransitie én over de tegenargumenten. Zo blijven we de beweging positief stimuleren en versterken we het handelingsperspectief voor boeren, bedrijven, consumenten en ketenpartijen.
Niet alleen plantaardig
Een van de onderbelichte aspecten van de eiwittransitie is dat het niet alleen draait om minder dierlijke eiwitten (vlees, ei, vis, zuivel) en meer plantaardige alternatieven (meer groenten, peulvruchten, granen, noten). Het gaat ook om wélke dierlijke eiwitten (lage of hoge impact) en hoe deze geproduceerd zijn en of ze gezond zijn. Bovendien willen we ruimte houden voor duurzaam geproduceerde dierlijke eiwitten, naast plantaardige eiwitten. En de herkomst van beiden bij voorkeur zo lokaal mogelijk houden. ‘Meer plantaardig en minder dierlijk’ kent dus behoorlijk wat nuanceringen, die we met diverse sprekers en voorbeelden zichtbaar maken.
“De eiwittransitie biedt kansen in vele opzichten. Dat geldt voor de plantaardige én voor de dierlijke sector, voor duurzaamheid én gezondheid. Het diner maakt die kansen zichtbaar en faciliteert het gesprek over hoe we naar de volgende fase in de transitie bewegen.” – Natascha Kooiman, kwartiermaker eiwittransitie TcV

INTERESSE IN EEN TAFEL?

Heb je interesse in een tafel bij het Plant Future Diner, inclusief voorprogramma, geef het aan via deze link.
IK HEB INTERESSE

PROGRAMMA

Meer informatie over het (voor)programma en de sprekers tijdens het diner volgt
in het officiële programma begin oktober. Reserveer 19 november alvast in je
agenda, zodat je deel kunt uitmaken van dit inspirerende en invloedrijke evenement.

Wij kijken ernaar uit je te verwelkomen bij het Plant The Future Diner 2024,
georganiseerd door Transitiecoalitie Voedsel, waar we samen werken aan een
gezond leven op een gezonde planeet.

PLANT THE FUTURE WEBSITE

Laat je alvast inspireren door de aftermovie van het Plant The Future Diner 2023

Vragen of contact?

Meer weten over de inhoud of interesse in sponsoring?
Neem contact op met Natascha Kooiman (kwartiermaker Transitiecoalitie Voedsel) | tel 06 54 36 62 00 | e-mail natascha@transitiecoalitievoedsel.nl

Interesse om erbij te zijn, vragen over praktische zaken
Neem contact op met Ivonne Pappot (eventmanager Transitiecoalitie Voedsel) |
tel: 06 29 09 35 49 | e-mail ivonne@transitiecoalitievoedsel.nl

Meer weten t.a.v. de achtergrond of het werk van Transitiecoalitie Voedsel?
Neem contact op met Zsuzsan Proos (relatiebeheer en projectmanagement) |
tel 06 47 05 79 47 | e-mail zsuzsan@transitiecoalitievoedsel.nl

DIT DINER WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

Transitiecoalitie Voedsel

Postadres
Stichting Transitiecoalitie Voedsel
Polstraat 14i
7411KB Deventer

Transitiecoalitie voedsel

© 2022 Transitiecoalitie Voedsel