Skip to main content

Heb je ruime ervaring met de organisatie van evenementen en word jij warm als je leest over het Nationale Plant The Future Diner? Dan zijn wij wellicht wel op zoek naar jou! Team eiwittransitie van TcV zoekt tijdelijke ondersteuning bij de organisatie en uitvoering van het Nationale Plant The Future Diner in oktober 2023. Wij zoeken iemand die uitblinkt in alle facetten die te maken hebben met event- en projectmanagement en -uitvoering. Affiniteit met en netwerk binnen de thema’s eiwittransitie en voedselomgeving is een pre. Herken jij jezelf hierin, neem dan contact met ons op! We gaan graag met je in gesprek om tot een mooie samenwerking te komen.

WIE ZIJN WIJ?

De Transitiecoalitie Voedsel (TcV) is een coalitie van 200 transitiedenkers en -doeners in de wereld van landbouw, voedsel, natuur en gezondheid. Met elkaar willen wij de omslag naar een nieuw landbouw- en voedselsysteem versnellen. Een systeem waarin duurzaamheid, gezondheid, transparantie, eerlijke prijzen en perspectief voor de boer centraal staan. In korte tijd zijn we uitgegroeid tot een gezaghebbende stem en een gewilde gesprekspartner voor overheden, politici, bedrijfsleven, wetenschap en NGO’s. We hebben een kernteam van 13 mensen die allemaal part time een bijdrage leveren. Onze financiering bestaat uit fondsen, opdrachten/projecten en subsidies en ledenbijdragen.

PLANTAARDIG HET NIEUWE NORMAAL

De eiwittransitie is een van de belangrijkste transities om tot een houdbaar, duurzaam en gezond voedselsysteem te komen. Het hangt samen met de meest prangende vraagstukken, gerelateerd aan de planetary boundaries; onder meer biodiversiteit, stikstof-, fosfor-, en koolstofcyclus (klimaatverandering), bodem, water en landgebruik. Maar ook de link met gezondheid van mens en maatschappij is van belang; denk aan obesitas, diabetes, zoönoses, antibioticaresistentie en ethiek (dierenwelzijn), maar natuurlijk ook dierenwelzijn, economie en innovatie. Onze visie getiteld plantaardig het nieuwe normaal laat de noodzaak zien van het komen tot een omslag naar een meer plantaardig eetpatroon van 40:60 dierlijke/plantaardige eiwitten in 2030. Hoe? Via o.a. het tienpuntenplan dat we met een groot aantal stakeholders hebben opgesteld, geven we al wat praktische handvaten. Daarnaast zetten we in op samenwerking tussen relevante spelers en beïnvloeden van beleid om de eiwittransitie te versnellen.

WAT GA JE DOEN?

Je gaat aan de slag in het eiwittransitie team van Transitiecoalitie Voedsel en je gaat samen met hen het Plant The Future diner 2023 organiseren. Het eiwittransitie team bestaat naast jou uit de thematrekker eiwittransitie, een projectmanager, een projectmedewerker en een stagiair. Daarnaast zal je ook samenwerken andere Transitiecoalitie Voedsel teamleden. Denk aan de medewerker communicatie en onze virtual assistent. Voor de organisatie van het Plant The Future Diner ben jij de projectmanager. Je schakelt inhoudelijk met het eiwittransitie team maar jij zorgt voor het verloop, het overzicht en je bent verantwoordelijk voor de praktische zaken van de organisatie van het Nationale Plant The Future Diner in oktober 2023.

Werkzaamheden zijn o.a.: het maken van een planning en budget, het maken van uitnodiging, contact met onze partners (The Farm Kitchen en Nieuwspoort), contact met sponsoren (mailings en stukken voorbereiden), aankleding van het diner, organiseren van een goodiebag, praktische zaken rondom sprekers en aanwezigen, etc. Daarnaast willen we laten meedenken in de ontwikkeling van het Plant The Future Diner in de toekomst.

Inhoudelijk en strategisch zal je ondersteunt worden door de andere leden van het eiwittransitie team. Je hoeft dus geen inhoudelijke kennis te hebben over de eiwittransitie maar affiniteit met het onderwerp is wel belangrijk.

Kortom, je bent verantwoordelijk voor

 • Planning en tijdslijnen
 • Draaiboek
 • Overzicht over het project
 • Terugkoppeling naar en inhoudelijk schakelen met eiwitteam
 • Opstellen briefings etc. (o.a. voor sprekers)
 • Coördineren van de praktische processen (zoals komen tot communicatie-uitingen)
 • Contact met partners
 • Contact met sprekers
 • Ondersteunend in sponsoren
 • Contactpersoon voor sponsoren
 • Contact met deelnemers
 • Schrijven van teksten en andere communicatie-uitingen in overleg met communicatiemedewerker
 • Planning
 • Aankleding locatie
 • Goodiebag
 • Afronding en opvolging van het diner

Team eiwit werkt autonoom aan haar doelen en taken, maar legt wel verantwoording af aan de supercirkel van TcV. Haar totale resultaat en impact draagt bij aan de algemene missie en doelen van TcV, alsmede aan de positie van TcV in volle breedte.

WIE WIJ ZOEKEN;

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een ervaren eventmanager met goede communicatieve vaardigheden en sterke affiniteit met het thema. Je hebt bij voorkeur:

 • Ruime ervaring met het organiseren van evenementen.
 • Zeer goede communicatieve vaardigheden (zowel schriftelijk als mondeling)
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • Operationeel sterk
 • Affiniteit met de missie en visie van de organisatie
 • Je bent flexibel, proactief, planmatig sterk en een teamplayer
 • Je bent beschikbaar in de periode april – november 2023

OVERIGE INFORMATIE

Het betreft een functie met heldere taken en verantwoordelijkheden tegen een passende vergoeding in een zzp-constructie. Reiskostenvergoeding is van toepassing (voorkeur voor OV). We zoeken iemand tussen april tot en met november in wisselende intensiteit per maand. We werken overwegend vanaf de eigen werkplek. In Utrecht heeft TcV wel beperkte vergader- en overlegfaciliteiten beschikbaar. TcV is een Stichting met een maatschappelijk doel en beperkte middelen, maar voldoende groei- en ontwikkelmogelijkheden.

De kandidaat die we zoeken is idealiter per april beschikbaar. Reacties met een duidelijke motivatie en je CV uiterlijk 24 maart naar zsuzsan@transitiecoalitievoedsel.nl.

Thematrekker Eiwittransitie/Voedselomgeving: Natascha Kooiman.

Transitiecoalitie Voedsel

Postadres
Stichting Transitiecoalitie Voedsel
Waterweg 64
3731 HM De Bilt

Transitiecoalitie voedsel

© 2022 Transitiecoalitie Voedsel