Dalila (rechts) tijdens één van haar ontmoet-dagen. Fotograaf: Tess Janssen
Gifvrij, lokaal en gezond eten zou voor iedere portemonnee toegankelijk moeten zijn. Maar dat is het niet, aldus Dalila Sayd, die zelf weet hoe het is om zonder eten naar school te gaan. Na een carrière in Michelin-restaurants strijdt ze voor een voedsel- en landbouwsysteem waarin iedereen elke dag onbespoten groente en fruit kan eten.
Lees hier verder: https://maatschapwij.nu/voedsel/dalila-sayd-voedseltransitie/
17 april 2023 door Nadine Maarhuis
Dit artikel is onderdeel van de reeks ‘Woordvoerders van de Toekomst’, die we met MaatschapWij maken en die mede mogelijk is gemaakt door het programma Duurzaam Door. Samen zetten we de visionairs die vooruit kijken en die nu al werken aan een gezonder voedsel- en landbouwsysteem in de spotlights. Lees ook het verhaal van Bregje Hamelynck en Geert van der Veer of lees hier het verhaal van Frederike Praasterink.