Skip to main content

Initiatiefnemers

Willem Lageweg

Initiatiefnemer, bestuurslid, kwartiermaker TransitiecoalitieVoedsel

Voorheen: Directeur en oprichter MVO Nederland, diverse posities Rabobank

Toezichthouder: Stichting Administratiekantoor Aandelen Triodos, Louis Bolk Instituut (duurzame landbouw), Institute Positive Health (positieve gezondheid) en Max Havelaar. Ook is hij als oprichter van Sustainable and Inclusive Businessnetwork Kenya (www.sibkenya.com) actief bij het bevorderen van MVO en duurzame ontwikkeling in Kenia. Daarnaast is hij voorzitter van Friends of the Maasai, een stichting die in Kenia nauw met de Maasai samenwerkt op het gebied van community development en ecosysteemherstel.

Natascha Kooiman

Initiatiefnemer, kwartiermaker Transitiecoalitie Voedsel

Duurzaamheidsrebel, eigenaar social entreprise Smaackmakers 

Drie keer op een rij een van de Duurzame Jonge 100, een van de Food100 2017, TED-spreker, twee keer door VIVA400 benoemd als ‘jonge vrouw met invloed’. Smaackmakers is lid van het IMVO Convenant Plantaardige Eiwitten en zit in de adviesraad van o.a. het Sustainable Food System Programme van de Verenigde Naties voor de Sustainable Development Goals. Natascha is bovendien jongste lid van de Werkgroep Voetprint Nederland en van de Raad van Advies van het Expertisecentrum for Sustainable Business van AVANS Hogeschool. En samen met Jan Paul van Soest navigator van het Springtij Foodprogramma.

Jan Paul van Soest

Initiatiefnemer, kwartiermaker Transitiecoalitie Voedsel, navigator landbouw en voedsel Springtij

Voorheen: kwartiermaker en mede-oprichter van groene ondernemersvereniging De Groene Zaak (nu onderdeel van MVO-NL), en wegbereider van nieuwe maatschappelijke afspraken over onder meer de Waddenzee (commissie-Meijer), kerncentrale Borssele, de mosselvisserij, groen gas, een nieuwe rol voor de gassector, biodiversiteits- en habitatbanking, e.a. In 2014 publiceerde hij het spraakmakende boek De Twijfelbrigade, dat de achtergronden van de klimaatscepsis analyseert. Voor Springtij Forum was hij jarenlang ‘navigator’ energie en klimaat.Veel projecten zijn eigen initiatief.

Toezichthouder: Lid of voorzitter van verschillende adviescolleges, besturen en toezichtraden.

Transitiecoalitie Voedsel

Postadres
Stichting Transitiecoalitie Voedsel
Waterweg 64
3731 HM De Bilt

Transitiecoalitie voedsel

© 2022 Transitiecoalitie Voedsel