Skip to main content
Nieuws

Aankondeging: The Biggest Little Farm

Geschreven door 26 september 2019oktober 21st, 2021No Comments
Transitiecoalitie voedsel

‘The Biggest Little Farm’ is een begrip voor veel veranderaars en een echte aanrader. Deze documentaire is gemaakt door cameraman John Chester en zijn vrouw Molly die een stuk grond aanschaffen buiten de stad om een duurzame boerderij te beginnen waar ze hun eigen producten kunnen verbouwen. Het dorre land wordt volgens een ingenieus systeem bebouwd en met de komst van varkens, eenden en kippen wordt hun droom langzaam werkelijkheid. Ze worden geconfronteerd met weerbarstige natuurverschijnselen, maar ontdekken ook dat de kracht van de natuur de remedie kan zijn bij het bestrijden van diverse plagen, waardoor pesticides overbodig zijn.

Op vrijdag 11 oktober is het mogelijk om bij Cultura in Ede deze documentaire te kijken én in gesprek te gaan over duurzame landbouw, bodemgebruik en de levensvatbaarheid van dergelijke initiatieven. Is deze manier van landbouw bedrijven ook geschikt voor toepassing o.a. in Ede, of is het te kleinschalig om een levensvatbaar bedrijf op te bouwen? Past dit bij de ontwikkeling van circulaire landbouw, en zo ja, hoe gaan we dat dan toepassen in de de agrarische sector?

Deelname aan het programma komt van dr Anne van Doorn, onderzoeker natuurinclusieve landbuw aan de WUR en Art Wolleswinkel, melkveehouder in Renswoude. Het gesprek staat onder leiding van Mark Dees, directeur Aeres Ede.

Wanneer: vrijdag 11 oktober van 20.00 – 22.30 u
Entree: € 7,50 euro, voor leden LTO Gelderse Vallei en Eetbaar Ede € 2,50.
Locatie: Cultura, Molenstraat 45, Ede.

Kaarten verkrijgbaar via de receptie; 0318-672800.

Dit programma wordt georganiseerd door LTO Gelderse Vallei en Eetbaar Ede.