Skip to main content
Nieuws

Gerben-Jan Gerbrandy naar Raad van Toezicht & Inspiratie van Transitiecoalitie Voedsel

Geschreven door 24 april 2020november 11th, 2021No Comments
Transitiecoalitie voedsel

Gerben-Jan Gerbrandy wordt per 1 juli a.s. voorzitter van de Raad van Toezicht & Inspiratie van de Transitiecoalitie Voedsel. Gerbrandy was van 2009-2019 lid van het Europees Parlement. Momenteel heeft hij zitting in het Adviescollege Stikstofproblematiek.

De Transitiecoalitie Voedsel is een netwerk van 200 ondernemers, boeren, experts en NGO’s in de wereld van landbouw, voedsel, natuur en gezondheid. De coalitie bundelt vernieuwers en werkt via concrete projecten en beleidsbeïnvloeding aan de omslag naar een duurzaam en gezond landbouw- en voedselmodel. De stichting maakt zich vanuit een integrale benadering o.a. sterk voor het internaliseren van maatschappelijke kosten in de landbouw- en voedselketen, voor het bundelen van de krachten van vernieuwende boeren, voor korte ketens en voor de omslag van dierlijke naar plantaardige eiwitten.

Belangrijke leden van de coalitie zijn bedrijven als Eosta, Koppert Cress, Hutten Catering en Kipster, diverse boeren en boerenorganisaties, instellingen als Louis Bolk, CLM, HAS Hogeschool, Aeres Hogeschool, Universiteit van Utrecht, NGO’s als Natuur& Milieu, Hivos, Proveg en Dierenbescherming en partijen als Triodos Bank, Commonland, Wij.land, Voeding Leeft en Questionmark.

Transitiecoalitie Voedsel

Postadres
Stichting Transitiecoalitie Voedsel
Waterweg 64
3731 HM De Bilt

Transitiecoalitie voedsel

© 2022 Transitiecoalitie Voedsel