Skip to main content
Nieuws

GRONDPROEVEN 3, culinair muziektheater over boer en grond

Geschreven door 8 mei 2023No Comments

Op een akkerbouwbedrijf in Noord-Holland presenteren theatermakers van 17 t/m 29 mei een muzikale voorstelling over boer en grond. Deze voorstelling is onderdeel van een theaterdrieluik over actuele ontwikkelingen in de akkerbouw. Afgelopen twee zomers speelden de theatermakers deel 1 en 2 bij Festival Karavaan in Noord-Holland. De voorstellingen werden lovend ontvangen door pers en publiek. Deel 3 schetst hoe akkerbouwers zoeken naar een nieuwe relatie met hun grond. Het publiek is welkom in een pop-up restaurant te midden van de West-Friese akkers. Boer en consument zitten naast elkaar aan tafel, kijken, luisteren en proeven en gaan het gesprek aan.

Met dit theaterstuk wil regisseur en chef-kok Titia Bouwmeester de dialoog over de toekomst van de akkerbouw stimuleren. In de voorstellingen laat ze zien dat boer én consument een verantwoordelijkheid hebben in de verduurzaming van de akkerbouw. Bouwmeester: “Theater is een prachtige manier om de trots en dilemma’s van de telers invoelbaar te maken. De voorstelling biedt voedingsstof voor gesprekken tussen boer en consument, die tijdens de voorstelling samen aan tafel zitten. En dat is hard nodig, nu het debat over de akkerbouw zo gepolariseerd is.”

Geworteld in de agrarische praktijk

De voostelling begint op de uitgestrekte akkers van een West-Fries familiebedrijf en vervolgt in een boerenschuur waar het publiek welkom is in een pop-up restaurant tussen kuubkisten vol piepers. Met muziek, spel en licht wordt deze ruimte getransformeerd tot een droomlandschap waar de boer zijn weg zoekt en grond tot leven komt. Chefs verwerken de groenten van de aangrenzende akkers tot een driegangenmenu dat tussen de scenes wordt geserveerd.

Meer infowww.grondproeven.nl

Transitiecoalitie Voedsel

Postadres
Stichting Transitiecoalitie Voedsel
Waterweg 64
3731 HM De Bilt

Transitiecoalitie voedsel

© 2022 Transitiecoalitie Voedsel