Skip to main content
Nieuws

Kom 8 september naar de TcV-inspiratiedag op de Floriade!

Geschreven door 2 september 2022No Comments
We hebben drama nodig om het landbouw- en voedselsysteem te veranderen’. Zo luidt het credo vanuit de transitiekunde. En met de dagelijkse boerenprotesten en de stikstofcrisis volop in het nieuws, de emotie rond heffingen op dierlijke eiwitten en alle koplopers die laten zien dat het daadwerkelijk anders kàn, kunnen we best zeggen dat er voldoende drama is. Maar schiet de transitie een beetje op? En wat is er nodig om tot die beoogde omslag te komen? 
We nodigen je van harte uit op onze TcV-inspiratiedag op donderdag 8 september om met elkaar in gesprek te gaan over de grote veranderingen die de komende jaren op ons afkomen. Om 13.00 uur (inloop vanaf 12.30 uur) starten we op de Aeres Hogeschool in Almere. We hebben een programma opgesteld dat inspireert en handvaten geeft om op persoonlijk of bedrijfsmatig vlak stappen te zetten ten behoeve van een toekomstbestendig landbouw- en voedselsysteem. Ook is er ruimte in het programma om de Floriade te ontdekken en inspiratie op te doen bij de verschillende transitiepaviljoens. 
Programma
Drees Peter van den Bosch (Directeur Hutten) en Volkert Engelsman (Directeur Eosta) leggen hun ambities, oplossingen en vraagstukken aan ons voor om tot een gezond, duurzaam en eerlijk landbouw- en voedselsysteem te komen. Frederike Praasterink (Lector Future Food Systems HAS Hogeschool & Penvoerder NWA-programma ‘Transitie naar een duurzaam voedselsysteem’) presenteert het actuele beeld van de landbouw- en voedseltransitie dat voortkomt uit het NWA programma.
Met André Nijhof (Professor Sustainable Business van Nyenrode Business Universiteit) als moderator gaan we, volgens de transitiekunde, in gesprek over stappen en interventies die helpen om onze gezamenlijke ambitie te realiseren. De drie kwartiermakers van TcV, Willem Lageweg, Natascha Kooiman en Jan Paul van Soest, samen met lectoren Frederike Praasterink, Esther Veen (Lector Stedelijke Voedselvraagstukken) en Ron Methorst (Lector Omgevingsinclusief Ondernemen) reageren hierop vanuit hun eigen thema’s en expertise.

Klik hier om je aan te melden


Transitiecoalitie Voedsel

Postadres
Stichting Transitiecoalitie Voedsel
Waterweg 64
3731 HM De Bilt

Transitiecoalitie voedsel

© 2022 Transitiecoalitie Voedsel