Skip to main content
Nieuws

Save the date TcV Leden- en Inspiratiedag

Geschreven door 7 juni 2023No Comments

Op dinsdag 4 juli vindt de leden- en inspiratiedag van de Transitiecoalitie Voedsel (TcV) plaats op een wel heel bijzondere locatie: bij ons nieuwe lid The Farm Kitchen in Hoofddorp. Zet de datum alvast in je agenda om je te laten inspireren door een flinke portie kennis en nieuwe contacten.

Het thema van de dag is de eiwittransitie: van agenderen naar nuanceren. Behalve een prikkelend inhoudelijk programma op dit thema, geven we ook een update over wat er speelt bij de andere speerpuntthema’s: duurzame landbouw en belonen & beprijzen (voorheen true cost / true price).

Klik hier om je aan te melden


Nieuwe fase eiwittransitie

In de transitie naar minder dierlijke en meer plantaardige eiwitten in ons eetpatroon, zijn we volgens de transitietheorie voorbij het agenderen. Een nieuwe fase is aangebroken waarin de nuances van de eiwittransitie winnen aan relevantie. Tijdens de TcV leden- en inspiratiedag gaan we dieper op deze nuances in. Denk aan:

  • First time right aanpak van de eiwittransitie: richt niet alle pijlen op duurzaamheid als voorwaarde om de transitie te versnellen, maar gebruik gezondheid als uitgangspunt.
  • Toegankelijke positionering: het doel van de eiwittransitie is niet om de samenleving te ‘veganiseren’. Weg van het polariseren betekent dat de boodschap toegankelijk moet zijn voor belangrijke stakeholders, van boer tot consument.
  • Maatregelen voor een gezonde voedselomgeving:maatregelen om de eiwittransitie te realiseren blijven uit. Niemand wil de consument vertellen wat ze moeten eten. Gelukkig is het opgeheven vingertje ook niet nodig. De wetenschap laat zien dat beïnvloeding van eetpatronen plaatsvindt via de voedselomgeving. Zet het huidige beleid hier echter voldoende op in?

Update TcV thema’s

We nemen je o.a. mee in de herpositionering van TcV op het thema true pricing en het nieuwe rapport ‘belonen en beprijzen’. Daarnaast presenteren we binnen het thema duurzame landbouw de ‘groene’ draad uit onze interviewserie ‘Woordvoerders van de Toekomst’. In deze verhalenreeks zetten we samen met MaatschapWij visionairs in de spotlights die vooruitkijken en werken aan een gezond landbouw- en voedselsysteem. Om de opgedane inzichten te laten bezinken, sluiten we de dag af met een gezellige netwerkborrel.
Hopelijk tot dinsdag de 4e! Hartelijke groeten,
Kernteam Transitiecoalitie Voedsel

Praktische informatie

Wanneer: dinsdag 4 juli | 13.30 – 17.30 uur
Locatie: The Farm Kitchen, Hoofddorp

IK BEN LID VAN TcV
Voor de TcV leden- en inspiratiedag ontvang je als lid, vriend, partner of ambassadeur 1 toegangskaart gratis. Voor deze dag zijn maximaal 100 toegangskaarten beschikbaar, maar op = op! We bieden de kaarten t.w.v. €59,- in het bredere netwerk aan voor een bedrag van €25,-. Wel lid maar een extra steentje bijdragen? Een donatie om deze dag mogelijk te maken wordt zeer gewaardeerd.
.
IK BEN (NOG) NIET LID VAN TcV
Een toegangskaart voor de TcV leden- en inspiratiedag t.w.v €59,- bieden we aan voor €25,00 excl. btw. Daarmee worden de basiskosten gedekt en investeer je in een waardevolle middag vol nieuwe kennis en de mogelijkheid om te netwerken.
Word nu lid van de Transitiecoalitie Voedsel en ontvang een toegangsticket gratis. 

 

Transitiecoalitie Voedsel

Postadres
Stichting Transitiecoalitie Voedsel
Waterweg 64
3731 HM De Bilt

Transitiecoalitie voedsel

© 2022 Transitiecoalitie Voedsel