Skip to main content
Nieuws

Boerenraad nu echt van start

Geschreven door 30 september 2020oktober 25th, 2021No Comments
Transitiecoalitie voedsel

Enigszins vertraagd door het coronavirus is de Boerenraad op 9 september formeel van start gegaan. Tijdens de oprichtingsvergadering op boerderij ’t Paradijs in Barneveld kwamen vertegenwoordigers van een tiental boerenorganisaties met de leden van het kernteam bijeen om de Boerenraad formeel te lanceren. Een vijftal boeren zijn benoemd en vormen het kernteam en organiseren en coördineren de activiteiten van de Boerenraad.

Vanuit een inspirerende visie op de toekomst van de Nederlandse landbouw gaat de Boerenraad met 5 oplossingsgroepen aan de slag om boeren perspectief te bieden. Die thema’s zijn: de positie van de boer in de keten; betaalbare toegang tot grond; inspirerende wet- en regelgeving; kennis, onderzoek en onderwijs en de financiering van de transitie in de landbouw.

De Boerenraad is een tijdelijke oplossingsgerichte club van boeren voor boeren. De raad bundelt de krachten van veranderingsgezinde boeren uit zowel de gangbare als donkergroene landbouw. De raad is ontstaan vanuit de werkgroep Boerenwijsheid van Transitiecoalitie Voedsel. TcV zal de Boerenraad administratief en organisatorisch blijven ondersteunen. Zie voor meer informatie www.boerenraad.nl