Skip to main content
Nieuws

EU parlement in gesprek over eerlijke vleesprijzen

Geschreven door 5 februari 2020oktober 22nd, 2021No Comments
Transitiecoalitie voedsel

Op woensdag 5 februari heeft TAPP Coalitie twee rapporten in het Europese Parlement gepresenteerd waarover werd gediscussieerd. TAPP Coalitie stelt voor om de prijs van vlees in de EU te verhogen om milieukosten, zoals CO2 uitstoot en het verlies van biodiversiteit, te compenseren.

De rapporten bevatten voorstellen die pleiten om een nieuw prijsmodel op te nemen in de Europese Green Deal. De opbrengst van de prijsverhoging kunnen gebruikt worden om boeren te helpen met duurzame landbouwprojecten, het verlagen van BTW op groente en fruit, financiële steun voor huishoudens met een laag inkomen en ontwikkelingslanden helpen zich aan te passen aan klimaatverandering en bossen te beschermen.

Klik hier om het rapport genaamd ‘Aligning food pricing policies with the European Green Deal – True pricing of meat and dairy in Europe, including CO2 costs, a discussion paper’ te lezen.

Klik hier om het tweede rapport, genaamd ‘A Sustainability charge on meat’, te lezen. Dit rapport is geschreven door onderzoeksbureau CE Delft, in opdracht van TAPP Coalitie.

Transitiecoalitie Voedsel

Postadres
Stichting Transitiecoalitie Voedsel
Waterweg 64
3731 HM De Bilt

Transitiecoalitie voedsel

© 2022 Transitiecoalitie Voedsel