Skip to main content
Nieuws

Kring Loop

Geschreven door 15 januari 2020oktober 22nd, 2021No Comments
Transitiecoalitie voedsel

Op dinsdag 14 januari trokken ruim 50 landbouw- en natuurorganisaties en hun achterban de wandelschoenen aan om middels een wandeling aandacht te vragen voor kringlooplandbouw. De wandeling, Kring-Loop gedoopt, eindigde met het overhandigen van een plan aan minister Schouten. Minister Schouten van LNV nam het 10 puntenplan voor implementatie kringlooplandbouw in ontvangst. Dit puntenplan wordt ook door de Transitiecoalitie Voedsel ondersteund.

In de Ochtend Show To Go van AD werd vanaf 05.00 min aandacht besteed aan de Kring-Loop. Willem Lageweg vertelt tijdens de show: “In het stappenplan formuleren we doelen waarbij je naar de lange termijn kijkt en van daaruit welke stappen je dan de komende periode moet zetten.”

Willem: “De landbouw zit in een burn-out zou je kunnen zeggen. Het huidige landbouwmodel is eigenlijk op zijn einde en de natuur heeft zijn grenzen aangeven. En als je dat wilt veranderen, dan moet je andere keuzes maken op je bedrijf. Denk aan een gemengd bedrijf, meer biologisch, extensiever en zo zijn er nog meer maatregelen die je op het boerenerf ook moet gaan nemen.”

Benieuwd naar het gehele verhaal van Willem Lageweg? Kijk dan hier het gehele fragment.

Transitiecoalitie Voedsel

Postadres
Stichting Transitiecoalitie Voedsel
Waterweg 64
3731 HM De Bilt

Transitiecoalitie voedsel

© 2022 Transitiecoalitie Voedsel