NieuwsUncategorized

Food in transitie: is de industrie klaar voor verandering?

Kwartiermaker Willem Lageweg neemt namens de Transitiecoalitie Voedsel deel aan de paneldiscussie op het Food Future Event op dinsdag 9 april 2019 in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein.

De voedseltransitie is ingezet, maar de industrie staat nog maar aan het begin. Producenten, retailers en hun toeleveranciers moeten aan de slag om voedsel anders en beter te produceren. Uiteenlopende onderwerpen komen aan bod tijdens het congres:

  • de eiwittransitie naar meer plantaardig voedsel;
  • de energietransitie naar fossielvrije productie en een forse reductie van CO2-uitstoot;
  • een transitie in R&D naar producten met minder suiker, zout en vet, maar meer eiwitten en vezels;
  • een duurzaamheidstransitie naar verantwoorde en eerlijke productie en sourcing, en minder  voedselverspilling;
  • een digitale transitie om alle andere veranderingen te kunnen realiseren.

Voor meer informatie over het programma: https://www.vmt.nl/Events/Food-Future-Event/Programma

Aanbod voor leden van de Transitiecoalitie Voedsel
Leden van de Transitiecoalitie Voedsel betalen € 395 (i.p.v. € 495) voor deelname aan het event. Inschrijven kan via onderstaande link:

https://www.vmt.nl/Events/Food-Future-Event/Inschrijven_vereniging

Bij de inschrijving kies je voor  ‘Ik ben lid van Transitiecoalitie Voedsel’.

X