Skip to main content
Nieuws

Voedsel hoog op agenda van United Nations Environment Assembly

Geschreven door 10 maart 2019oktober 22nd, 2021No Comments
Transitiecoalitie voedsel

Zaterdag 9 maart is het United Nations Science Policy Business Forum on the Environment begonnen. Het eerste event van de UNEA (United Nations Environment Assembly) waar wetenschappers, bedrijven en ministers van over de hele wereld samenkomen om te bespreken welke stappen nodig zijn voor beleidsplannen die bijdragen aan milieu en gezondheid.

Voedsel staat voor het eerst hoog op de agenda tijdens deze UNEA. Daarom zijn we trots en verheugd dat kwartiermaker Natascha Kooiman de Transitiecoalitie Voedsel vertegenwoordigt op dit vooraanstaande event. Zondag 10 maart leidt ze een van de drie sessies over voedsel: “Sustainable Food Systems for healthy people and a healthy planet”. We gaan het belang van systeemdenken op de agenda zetten, alsook de eiwittransitie, nog steeds een controversieel onderwerp in deze internationale fora.

Tijdens het UNEA hoofd event op maandag, gaat Natascha tijdens een van de Sustainable Food Sessions beleidsmakers oproepen om beleid te maken gericht op de eiwittransitie en een gezonde en duurzame voedselomgeving.

Lees hier meer over UNEA en het Science Policy Business Forum on the Environment:
http://web.unep.org/environmentassembly/science-policy-and-business-forum-0
http://web.unep.org/environmentassembly/un-environment-assembly-and-governing-council

Transitiecoalitie Voedsel

Postadres
Stichting Transitiecoalitie Voedsel
Waterweg 64
3731 HM De Bilt

Transitiecoalitie voedsel

© 2022 Transitiecoalitie Voedsel