Skip to main content
Nieuws

Heihoef treedt als eerste varkensbedrijf toe tot TcV

Geschreven door 17 maart 2022No Comments

Heihoef uit Nuenen is toegetreden tot de Transitiecoalitie Voedsel.
Heihoef is een samenwerkingsverband van 11 varkensboeren op 15 locaties in het zuiden van Nederland en Zeeland. Zij besteden veel aandacht aan dierenwelzijn en behoud van de natuur. Met de merken Heyde Hoeve (slagers en foodservices) en Hoevenaer (supermarktkanaal) bieden zij hun klanten vlees van hoge kwaliteit afkomstig van het Heyde Hoeve Duroc varkensras.

Op weg naar circulaire varkenshouderij

De boeren van Heihoef houden hun varkens op een respectvolle en diervriendelijke manier:

“Varkenshouderij is pas volhoudbaar als ook volgende generaties kunnen blijven boeren zonder dat er schade ontstaat voor de planeet en de leefomgeving. Samenwerking in de keten en met maatschappelijke organisaties is belangrijk als we het denken en handelen rondom de varkenshouderij structureel willen veranderen”                  – directeur Tiny Schepers.

Samen stappen zetten

Heihoef beseft dat er nog veel stappen te zetten zijn:
“We moeten in de sector stoppen met het steeds verder uitknijpen van het varken. Liever minder maar beter in plaats van bulk en middelmaat is daarom ons motto” zegt Schepers. Om die stappen te zetten werkt Heihoef mee aan een handboek van Natuur & Milieu om te komen tot een circulaire varkenshouderij in Nederland. Ook oriënteert Heihoef zich op de mogelijkheden van True pricing. Samenwerken met meerdere partijen in de keten is daarbij cruciaal.

Heihoef is het eerste varkensbedrijf dat tot de Transitiecoalitie Voedsel toetreedt. Schepers: ‘ik zie de Transitiecoalitie als een community van koplopers waar wij van kunnen leren en die ons kan inspireren’.

Maak kennis met de boeren van Heihoef!

Transitiecoalitie Voedsel

Postadres
Stichting Transitiecoalitie Voedsel
Waterweg 64
3731 HM De Bilt

Transitiecoalitie voedsel

© 2022 Transitiecoalitie Voedsel