Skip to main content
Nieuws

Huisarts Machteld Huber: “Landbouw zou om gezondheid moeten draaien”

Geschreven door 13 juni 2023No Comments

12 juni 2023 door


Als het aan huisarts en onderzoeker Machteld Huber ligt, is het voedselsysteem van de toekomst lokaal, biologisch en verbonden. Dat is namelijk niet alleen gezonder voor de Aarde, maar ook voor onszelf.

Gezondheid gaat over zoveel meer dan iemands lichamelijke welzijn, weet huisarts en onderzoeker Machteld Huber. Daarom ontwikkelde ze ‘Positieve Gezondheid’: een holistisch concept van gezondheid waarin ook mentaal welbevinden, zingeving, sociale contacten, kwaliteit van leven en je eigen grenzen kennen een belangrijke rol spelen. Machteld: “Uiteindelijk hangt alles met elkaar samen en heeft het één z’n weerslag op het ander.”

Lees hier verder: https://maatschapwij.nu/partnerberichten/machteld-huber-landbouw-gezondheid/

 


Dit artikel is onderdeel van de reeks ‘Woordvoerders van de Toekomst’, die we met MaatschapWij en Jeen Akkerman maken en die mede mogelijk is gemaakt door het programma Duurzaam DoorSamen zetten we de visionairs die vooruit kijken én die nu al werken aan een gezonder voedsel- en landbouwsysteem in de spotlights. Lees ook het verhaal van Joost van Schie, Mark Venner, Krijn Poppe, Anne van Leeuwen, Marjan Minnesma, Lucas Simons, Peter Oosterhof, Jannemarie de Jonge, Drees Peter van den Bosch, Dalila Sayd, Bregje Hamelynck en Geert van der Veer of lees hier het verhaal van Frederike Praasterink.

 

Transitiecoalitie Voedsel

Postadres
Stichting Transitiecoalitie Voedsel
Waterweg 64
3731 HM De Bilt

Transitiecoalitie voedsel

© 2022 Transitiecoalitie Voedsel