Nieuws

It’s the food my friend!

By 17 januari 2019 september 5th, 2019 No Comments

Hij komt er weer aan, de 10e editie van deze serie van landbouw- en voedseldialogen onder leiding van Felix Rottenberg in De Rode Hoed. Transitiecoalitie Voedsel is een van de partners van It’s the food my friend! Op 11 februari vindt het eerste debat plaats. Het volledige programma lees je hier: Programma It’s the food my friend!

Nederland op de tekentafel

Ruimte voor mens, natuur en landbouw in een veranderend klimaat

Het Nederlandse landschap staat aan de vooravond van grote veranderingen. We moeten ons aanpassen aan de gevolgen van bodemdaling en klimaatverandering, maar we moeten tegelijk onze leefstijl en ons voedselpatroon aanpassen om de CO2-uitstoot te reduceren. We staan voor de immense opgave om ons land en ons voedselsysteem opnieuw te ontwerpen. Dat is ook een sociaal en ethisch vraagstuk.

En dat geldt ook op wereldschaal, waar een nog steeds groeiende bevolking verzeild raakt in een ratrace om landbouwgronden en grondstoffen. Moeten we daarom niet weer serieus gaan denken aan actieve bevolkingspolitiek?

In deze 10e debatserie gaan we op zoek naar de oorzaken van de problemen en kijken wat we er aan kunnen doen. Hoe kunnen we de relatie tussen mens en planeet herstellen? Wat zijn onze handelingsperspectieven, van boer tot burger?

Een serie inzoomend vanuit het water naar het land, de bevolking, en tenslotte de politiek en ons eigen menselijk handelen.

De debatten zijn bedoeld voor geïnteresseerde burgers, agrariërs, studenten en professionals.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de Rode Hoed.