Skip to main content
Nieuws

Kick-off: De week van Plantaardig het Nieuwe Normaal

Geschreven door 7 maart 2022No Comments

Vanaf dit jaar start Transitiecoalitie Voedsel (TcV) met een nieuwe campagne. Onder de noemer ‘De week van’ worden diverse speerpuntthema’s uitgelicht zoals: True Cost / True Price, Duurzame landbouw, Voedselomgeving en Eiwittransitie. Met het organiseren van deze themaweken wil Transitiecoalitie Voedsel jou laten zien waar wij ons dagelijks mee bezig houden.

Plantaardig het Nieuwe Normaal
Van 7 t/m 11 maart, trappen we de reeks af met ‘De week van: Plantaardig het Nieuwe Normaal. De themaweek valt samen met de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel omdat we gezamenlijk het plantaardige dieet op de kaart willen zetten. Deze week spreken we inspirerende koplopers en laten we diverse stakeholders aan het woord die bijdragen aan de versnelling van de eiwittransitie.

Als symbool hebben we de bonenstaak genomen, naar het sprookje: Jaap en de bonenstaak. In het sprookje ruilde Jaap een koe in voor 3 wonderbonen. Na veel avonturen kwam hij er uiteindelijk rijker uit dan dat hij begon. De bonenstaak staat symbool voor het pad dat we nog te gaan hebben voor een gezonde, duurzame en meer plantaardige toekomst.

Column van Natascha Kooiman
We beginnen de week met een column van TcV kwartiermaker Natascha Kooiman. Zij is portefeuillehouder Eiwittransitie & Gezonde voedselomgeving

Transitiecoalitie Voedsel

Postadres
Stichting Transitiecoalitie Voedsel
Waterweg 64
3731 HM De Bilt

Transitiecoalitie voedsel

© 2022 Transitiecoalitie Voedsel