Skip to main content
Transitiecoalitie voedsel

Op woensdag 10 oktober jl. werd de ranglijst van de groenste denkers en doeners van Nederland bekendgemaakt: de Trouw Duurzame 100. Maar liefst 19 personen in deze lijst richten zich specifiek op de food sector, waarvan 4 leden van de Transitiecoalitie Voedsel. De impact van onze coalitie wordt steeds groter en voedsel een steeds belangrijker thema op de duurzaamheidsagenda. Van harte gefeliciteerd Jaap Korteweg, Ruud Zanders, Adriaan de Groot Ruiz en Jan Willem Erisman voor jullie benoeming in de Trouw Duurzame 100!

Ruud Zanders (Kipster) en Jaap Korteweg (Vegetarische Slager) staan zelfs in de top 3 van de lijst op respectievelijk plek 2 en 3. Ruud Zanders bedacht het Kipster-concept en richtte daarmee de meest dier-, mens,- en milieuvriendelijke kippenboerderij op in Noord-Limburg. Ook ontwikkelde hij een innovatief verkoopcontract met supermarkt LIDL waardoor een gegarandeerde afname de investeringen in Kipster mogelijk maakte.

Jaap Korteweg, directeur en oprichter van de Vegetarische Slager, geeft vorm aan de eiwittransitie door vegetariërs maar ook fervente vleeseters een lekker alternatief te bieden, zoals de ‘kipstuckjes’ en ‘gehacktballen’. Ook worden zijn producten gebruikt in kant-en-klaarmaaltijden, salades en verse maaltijden. Binnenkort kunnen we ook een vegetarische variant van draadjesvlees, gebaseerd op peulvruchten, in de schappen verwachten.

Ook de nummer 1 in de lijst, ecologe Louise Vet, houdt zich met belangrijke thema’s in de voedseltransitie bezig. In november komt ze met het Deltaplan Biodiversiteit, gericht op herstel van de bodem en biodiversiteit. Louise Vet is tevens pleitbezorger van een ander verdienmodel voor boeren.

Transitiecoalitie Voedsel

Postadres
Stichting Transitiecoalitie Voedsel
Waterweg 64
3731 HM De Bilt

Transitiecoalitie voedsel

© 2022 Transitiecoalitie Voedsel