Skip to main content
Nieuws

Save the date | 13 oktober 2022 | Tweede editie Plant the Future diner

Geschreven door 3 juni 2022No Comments

Op 13 oktober 2022 organiseert Transitiecoalitie Voedsel (TcV) het tweede Plant the Future diner in samenwerking met Nieuwspoort en The Farm Kitchen. Het diner vindt wederom plaats tijdens de Dutch Food Week en wordt mede mogelijk gemaakt door BO Akkerbouw, Tasty Basics, Bonduelle, Triodos en Schouten Food. Tijdens het diner gaan vertegenwoordigers uit wetenschap, onderwijs, bedrijfsleven, agrariërs, landelijke en regionale overheden, politiek en NGO’s met elkaar in gesprek hoe we ‘Plantaardig het Nieuwe Normaal’ kunnen maken. Vorig jaar zijn aanbevelingen opgehaald bij de 240 aanwezigen waarmee tot een tienpuntenplan is gekomen met handvaten voor beleid om de eiwittransitie te versnellen.

Inmiddels is met de brief van Minister Staghouwer ingegaan op het merendeel van deze punten. En is hij, zoals onze oproep luidde, met een visie gekomen: een 50/50 verhouding in ons eetpatroon. Nu is het zaak om tot concrete invulling te komen van het inmiddels gestelde doel door de politiek. Dit jaar willen we tijdens het diner komen tot die concrete invulling en geven we aandacht aan de Vitale Coalitie Eiwittransitie, die Transitiecoalitie Voedsel samen met belangrijke stakeholders aan het bouwen is.

Het diner

Hoe Plantaardig het Nieuwe Normaal smaakt, proef je met het driegangendiner ontwikkeld én bereid door dé groentechef, Jonathan Karpathios. Met zijn team van The Farm Kitchen en met het team van Nieuwspoort zet hij een driegangendiner neer: lokaal, seizoensgebonden, duurzaam geproduceerd en heel erg lekker. Dit diner is geheel plantaardig om te laten proeven dat plantaardig naast gezond en duurzaam ook nog heerlijk is.

Tafel reserveren kan vanaf nu!

Graag nodigen we je van harte uit om alvast een tafel te reserveren. De vorige editie was al uitverkocht voordat de officiële uitnodiging de deur uit ging. Met de toenemende belangstelling voor meer plantaardig, verwachten we dat het dit jaar niet anders zal zijn. Wees er daarom snel bij!

RESERVEERMeer over het PTF diner