Skip to main content
Nieuws

Save the date | Transitiekunde: van theorie naar praktijk in landbouw en voedsel

Geschreven door 26 oktober 2021No Comments

Save the date | donderdag 25 november | 09.30 – 11.00 uur

Transitiekunde: van theorie naar praktijk in landbouw en voedsel

Graag nodigen we jullie uit voor ons volgende webinar dat plaats vindt op donderdag 25 november van 9.30 uur tot 11.00 uur. Deze keer is het centrale thema: transitiekunde van theorie naar praktijk.

Tijdens vorige meet-ups kwam de transitietheorie waar TcV mee werkt al een paar keer aan de orde. In dit webinar gaan we hier dieper op in en werken we van de theorie naar de praktijk. We nemen het 4-fasenmodel van New Foresight/Nyenrode als uitgangspunt. Meer informatie over het 4-fasenmodel.

We staan stil bij de fase waarin de landbouw- en voedseltransitie zich bevindt. En we horen wat we kunnen verwachten van het driejarige wetenschapsprogramma dat hier onderzoek naar doet met als titel NWA | Transitie naar een duurzaam voedselsysteem.

Opzet van het programma
Via break-outs gaan we met elkaar in gesprek over de vraag wat partijen als overheid, bedrijfsleven, NGO’s en kennisinstellingen in deze fase te doen hebben. Hoe kunnen we met elkaar de transitie het meest effectief versnellen? Ook is er volop ruimte om ook de rol van je eigen organisatie ter sprake te brengen. En wat betekent dit alles voor de rol en strategie van de Transitiecoalitie Voedsel?

De meet-up wordt begeleid vanuit het team TcV en één van de ontwikkelaars van het fasen model: André Nijhof (Nyenrode) of Lucas Simons (New Foresight). Frederike Praasterink (HAS Hogeschool), geeft een toelichting op het wetenschappelijke onderzoeksprogramma.

Meld je aan
De meet-up bereidt je voor op de plaats en rol die jezelf of jouw bedrijf kan gaan spelen in de turbulente omslag die de landbouw- en voedselsector te wachten staat.

Wil je daar meer over weten? Meld je alvast aan voor deze #TcVConnected door hieronder op de knop te klikken. Het volledige programma volgt binnenkort.

Hartelijke groeten,

Kernteam Transitiecoalitie Voedsel

Transitiecoalitie Voedsel

Postadres
Stichting Transitiecoalitie Voedsel
Waterweg 64
3731 HM De Bilt

Transitiecoalitie voedsel

© 2022 Transitiecoalitie Voedsel