Skip to main content
Nieuws

Save the Date: Van spek naar bonen, de eiwittransitie uitgelicht

Geschreven door 18 november 2020oktober 25th, 2021No Comments
Transitiecoalitie voedsel

Klik hier om je alvast aan te melden

Een van de 4 speerpuntthema’s van TcV is de eiwittransitie. Deze overgang naar meer plantaardig en minder dierlijk in onze consumptie en productie, is complex en voorwaardelijk voor een gezond leven op een gezonde planeet. De tijd dat actie hierop zich beperkte tot een aantal actievoerders op zeepkisten die het veganisme verkondigen, zijn we ver voorbij. De noodzaak van deze transitie wordt erkend en nageleefd door pioniers, door het grote bedrijfsleven, in beleidsadviezen en bij andere maatschappelijke (partner) organisaties.

Programma
In deze online meet-up bekijken we de eiwittransitie vanuit deze genoemde perspectieven. We gaan in gesprek met een pionier over o.a. de rol van technologie, bespreken we met een koploper de kansen voor de grote jongens uit het bedrijfsleven en praten we met een maatschappelijke organisatie over de rol die zij spelen in de eiwittransitie. Ook zoomen we in op de status van de Nationale Eiwitstrategie (NES) van het ministerie van LNV. Gaat deze strategie Nederland door de eiwittransitie loodsen?

We zijn druk bezig met de invulling van een inspirerend programma. We houden je op de hoogte als deze definitief is.

Kijk, denk en praat mee met #TcVConnected
Wanneer: Dinsdag 8 december 2020
Tijd: 9.30 – 11.30 uur

Tot snel bij de online meet-up!
Kwartiermakers Jan Paul van Soest, Natascha Kooiman, Willem Lageweg en Saskia Michels

Transitiecoalitie Voedsel

Postadres
Stichting Transitiecoalitie Voedsel
Waterweg 64
3731 HM De Bilt

Transitiecoalitie voedsel

© 2019 Transitiecoalitie Voedsel