Skip to main content
Nieuws

TcV bundelt krachten tijdens Dutch Food Week

Geschreven door 12 oktober 2021december 29th, 2021No Comments

Onder het motto ‘samen kom je verder’, bundelt Transitiecoalitie Voedsel (TcV) krachten om de landbouw- en voedseltransitie te versnellen tijdens de Dutch Food week. Trots zijn we daarom op ons partnership met de Nationale Groente en Fruitdag (#NGF2021). Samen werken we aan diverse lobby activiteiten voor een gezonde voedselomgeving met meer groenten, fruit en plantaardige eiwitten.

14 oktober is uitgeroepen tot de Nationale Groenten- en Fruitdag. Op deze feestdag worden groenten en fruit in het zonnetje gezet en worden er door partners diverse activiteiten georganiseerd. Tijdens de tweede editie van de Nationale Groente en Fruitdag, organiseert TcV het eerste Plant The Future diner. Dit in samenwerking met Nieuwspoort en Jonathan Karpathios, chefkok en oprichter van The Farm Kitchen. Het doel van deze avond is om vanuit een positieve boodschap iedereen aan tafel te krijgen die betrokken is bij de eiwittransitie. Vanuit verschillende rollen en verantwoordelijkheden gaan we met elkaar in gesprek om plantaardig het nieuwe normaal te maken. De Nationale Groente- en Fruitdag 2021 is onderdeel van de campagne Geef kleur door en vindt plaats tijdens de Dutch food week.

Tevens is TcVl partner geworden van Youth World Food Day (YWFD). Het thema van YFWD dit jaar is: ‘de ideale burger’. Burger refereert in dit geval naar een letterlijke (plantaardige) burger, maar uiteraard ook de toekomstige burger/generatie jongeren waar het festival voor georganiseerd wordt. In de voorbereiding voor dit evenement zijn jongeren binnen en buiten Nederland aan de slag gegaan om samen met hun docenten ingrediënten te kiezen om een vegetarische burger samen te stellen. Afgelopen maandag zijn de winnaars van deze competitie benoemd. Op zaterdag 16 oktober worden deze burgers voorgelegd aan verschillende chefs om te proeven.

Het Youth World Food Day festival vindt plaats op 16 oktober, tijdens de Dutch Food week en is speciaal georganiseerd voor jongeren die een mening hebben over de duurzame voedselsector.  Aanmelden voor het evenement is gratis, en kan nog via deze link.

Transitiecoalitie Voedsel

Postadres
Stichting Transitiecoalitie Voedsel
Waterweg 64
3731 HM De Bilt

Transitiecoalitie voedsel

© 2022 Transitiecoalitie Voedsel