Skip to main content
Nieuws

TcV Connected | Een actieplan voor een gezonde en duurzame voedselomgeving

Geschreven door 8 juni 2020november 1st, 2021No Comments
Transitiecoalitie voedsel

Klik hier om je aan te melden voor de online meet-up!

In tijden van corona wordt de urgentie van een gezond leven flink duidelijk gemaakt. Bijvoorbeeld door het mogelijke verband tussen de kans op een virusinfectie, de duur van het herstel en onze gezondheid en conditie. Die gezondheid en hoe weerbaar we zijn, hangt sterk samen met ons eetpatroon. En wat we eten en hoe, wordt in grote mate bepaald door onze omgeving. De voedselomgeving – die gevormd wordt door het straatbeeld en wat we aangeboden krijgen qua voedsel onderweg, op ons werk, op school of in de supermarkt – is de grootste bepaler van onze voedselkeuzes.

De vraag is of onze horeca, catering, supermarkten en de promotie van voedsel eigenlijk wel sturen naar gezonde en duurzame eetpatronen die ons weerbaar maken. En als dat niet het geval is, hoe we zorgen voor een omgeving waarin de duurzame en gezonde keuze de makkelijke keuze wordt?

#TcV Connected | De weerbare samenleving: een actieplan voor een gezonde en duurzame voedselomgeving
In een Zoom-sessie van 2 uur, belichten experts Emma Coles, Irene Mommers en TcV kwartiermaker Natascha Kooiman de situatie in onze voedselomgeving. Wat speelt er en hoe moet dat eruit komen te zien. Daarnaast gaan we met elkaar in gesprek over het 10-puntenplan dat TcV samenstelt. Het plan dient als een raamwerk voor focusgebieden en acties. Deze bijeenkomst is het startpunt van het 10-puntenplan als manifest voor een toekomstbestendige voedselomgeving. Daar hebben we jouw bijdrage hard bij nodig! Klik hier om je aan te melden.

 

We horen graag welke punten volgens jou het meest belangrijk zijn. Lees het 10-puntenplan hier en geef vervolgens je selectie aan ons door. We nodigen je van harte uit om hierover alvast in gesprek te gaan op onze LinkedIn-pagina.

Transitiecoalitie Voedsel

Postadres
Stichting Transitiecoalitie Voedsel
Waterweg 64
3731 HM De Bilt

Transitiecoalitie voedsel

© 2022 Transitiecoalitie Voedsel