Skip to main content
Nieuws

Transitiecoalitie Voedsel zoekt ervaren projectmanager boeren, markt en industrie

Geschreven door 13 september 2023december 20th, 2023No Comments

Ben jij een ervaren projectmanager die thuis is in de wereld van de voedselindustrie/markt en landbouw? En ben jij iemand die ervaring heeft met communicatie(campagnes)? Neem dan contact met ons op. We gaan graag met je in gesprek om tot een mooie samenwerking te komen.  

Wie zijn wij?

De Transitiecoalitie Voedsel (TcV) is een coalitie van 200 transitiedenkers en -doeners in de wereld van landbouw, voedsel, natuur en gezondheid. Met elkaar willen wij de omslag naar een nieuw landbouw- en voedselsysteem versnellen. Een systeem waarin duurzaamheid, gezondheid, transparantie, eerlijke prijzen en perspectief voor de boer centraal staan. TcV speelt daarin de rol van betrokken uitdager. Wij bundelen de krachten van alle betrokkenen: boeren, ketenspelers, wetenschap, NGO’s en beleidsmakers. Vervolgens doen wij concrete voorstellen en zetten we projecten op. In korte tijd zijn we uitgegroeid tot een gezaghebbende stem en een gewilde gesprekspartner voor overheden, politici, boeren, bedrijfsleven, wetenschap en NGO’s. Transitiekunde is de basis van ons denken en werken. We hebben een klein kernteam van ca 10  personen die allen als ZZP-er part time aan ons zijn verbonden. We werken met drie thematische clusters (landbouw, eiwittransitie en belonen en beprijzen) die worden ondersteund door enkele specialisten op het gebied van o.a. fondsenwerving, ledenbeleid, communicatie en finance. Onze financiering is afkomstig van leden/vrienden, fondsen en projecten.

De landbouw- en voedsel transitie

Het manifest Regie op Ruimte en de publicatie Toekomst zoekt Boer zijn de leidraad voor onze visie op de transitie in de landbouw en op de voedselsector. https://transitiecoalitievoedsel.nl/regie-op-ruimte/ en https://transitiecoalitievoedsel.nl/toekomstzoektboer/

Vanuit die visie werken we aan een meerjarenprogramma om in de sector tot systeemverandering te komen en daarmee een toekomstbestendige landbouw mogelijk te maken. We acteren zowel op nationaal niveau als op regionaal en Europees niveau.

In het landbouwteam ligt onze focus op dit moment op 4 sporen: 1. Politiek & beleid (integrale aanpak in plaats van sectorale aanpak), 2. Markt & Industrie (Transitie in de keten), 3. Gebied centraal (van volume/kapitaal denken naar bodem/water/natuur denken) en 4. Empoweren van boeren (sterker en succesvoller maken van jonge boeren en koplopers).

Wat ga je doen

Als projectmanager ontwikkel en leid je projecten die bijdragen aan de landbouw- en voedseltransitie. Jouw focus komt te liggen op de sporen Markt & Industrie en het Empoweren van boeren. Binnen de sporen ben je verantwoordelijk voor de uitwerking, uitvoering en financiering van de onderdelen. Hierbij werk je nauw samen met de programmamanager landbouw (algemeen), alsmede met de kwartiermaker landbouw, tevens directeur van TcV. Binnen spoor 4 ligt een communicatie/campagne project klaar om te worden opgepakt. Daarnaast zul je nauw samenwerken met de fondsenwerver, de public affairs manager(s) en de collega’s van communicatie. Je hebt regelmatig en actief contact met allerlei partijen in ons netwerk, bent representatief en goed in schriftelijke en verbale communicatie. Je rapporteert aan de directeur, tevens kwartiermaker landbouw.

Wie wij zoeken

Voor deze functie zijn wij op zoek naar iemand met de volgende kwaliteiten.

  • Ruime ervaring met projectmanagement
  • Ervaring met communicatie en campagnes
  • Een goed netwerk in de voedselindustrie/markt
  • Een goed netwerk in de agrarische sector is een pré
  • Bekendheid met transitiekunde en systeemdenken
  • Ervaring met fondsen- en subsidieaanvragen
  • Affiniteit met de visie en missie van TcV
  • Je bent flexibel, proactief, planmatig en een teamplayer
  • Communicatief, en bij voorkeur scherp op taal

Overige informatie

Het betreft een voorlopige opdracht voor de periode van 5 maanden met een totale vergoeding van € 13.750 ex BTW. Specificering van de opdracht gebeurt met het team bij de start.

We werken overwegend vanuit huis. In Utrecht heeft TcV vergader- en overlegfaciliteiten beschikbaar. TcV is een Stichting met een maatschappelijk doel en beperkte middelen, maar met voldoende groei- en ontwikkelmogelijkheden.

De kandidaat die we zoeken is idealiter per direct beschikbaar.

Voor meer informatie kun je bellen met Willem Lageweg: 06-51294777

Reacties met een duidelijke motivatie en je CV uiterlijk 5 oktober 2023 naar zsuzsan@transitiecoalitievoedsel.nl.

Transitiecoalitie Voedsel

Postadres
Stichting Transitiecoalitie Voedsel
Waterweg 64
3731 HM De Bilt

Transitiecoalitie voedsel

© 2022 Transitiecoalitie Voedsel