Skip to main content
Nieuws

TcV Lagerhuisdebat & Inspiratiedag duurzame landbouw

Geschreven door 26 januari 2023februari 1st, 2023No Comments
Minister van Landbouw Piet Adema heeft 2023 uitgeroepen tot ‘het jaar van de oplossingen’. Voor boeren in ons land zou het wel eens een sleuteljaar kunnen worden. Denk aan de Provinciale Statenverkiezingen in maart, waar ook de landbouw een belangrijke rol speelt, en het nationaal Landbouwakkoord dat boeren een langjarig perspectief moet bieden.
Met een nieuw jaar voor de boeg waarin landbouw opnieuw een heet politiek item is en er voor boeren veel op het spel staat, organiseert Transitiecoalitie Voedsel het TcV Lagerhuisdebat en Ledendag op woensdag 22 februari in het Akoesticum in Ede. In maar liefst twee bijeenkomsten duiken we met elkaar de diepte in over de toekomst van duurzame landbouw.
 

Helaas zijn beide onderdelen voor de TcV-dag uitverkocht. We nodigen je van harte uit om je aan te melden voor de wachtlijst via info@transitiecoalitievoedsel.nl

 

Deel 1: TcV Lagerhuisdebat | Provincie & boer samen aan het roer (of toch niet?)

De transitie richting toekomstbestendige landbouw en landelijke gebieden vergt lef en heldere standpunten. Speciaal voor provinciale politici, bestuurders, beleidsambtenaren en andere betrokkenen organiseert de Transitiecoalitie Voedsel daarom een middag vol inspiratie en kennis. Aan de hand van spannende stellingen gaan boeren en politici met elkaar in gesprek over niet gemakkelijke maar broodnodige keuzes.

 

Deel 2: TcV Ledendag | De toekomst van de landbouw in 2040

Het tweede deel van het programma staat in het teken van verbinding. Met onze leden, vrienden, partners en ambassadeurs steken we een peilstok in de huidige ontwikkelingen rondom duurzame landbouw en blikken we vooruit.

Met dr. Jeroen Candel, universitair hoofddocent aan de WUR kijken we naar het landbouw- en voedselsysteem van de toekomst. Jeroen geeft een kritische reflectie op het huidige beleid en staat stil bij het Landbouwakkoord waar nu alle ogen op gericht zijn. Ook onze leden krijgen bij dit programmaonderdeel volop de ruimte om mee te denken over de rol die de Transitiecoalitie Voedsel op dit terrein moet spelen.

 

Programma

Transitiecoalitie Voedsel

Postadres
Stichting Transitiecoalitie Voedsel
Waterweg 64
3731 HM De Bilt

Transitiecoalitie voedsel

© 2022 Transitiecoalitie Voedsel