Skip to main content
Nieuws

Gezond en duurzaam eten van eigen bodem | TcV in gesprek met Koen van Diverzio

Geschreven door 6 juli 2020oktober 25th, 2021No Comments
Transitiecoalitie voedsel

Toen Koen Nouws Keij zag hoeveel kennis er nodig was omtrent gezonde en duurzame catering bij zorginstellingen, is hij in 2011 Stichting Diverzio begonnen. Diverzio helpt gezond, smakelijk en duurzaam eten en drinken beschikbaar te maken voor patiënten, bewoners, professionals en bezoekers in zorg, welzijn, verpleging, overheid en onderwijs. Tegelijkertijd ontbrak de connectie naar partijen, zoals lokale boeren, voor het leveren van gezond voedsel. Om dit te faciliteren zijn praktijkprogramma’s ontwikkeld zoals ‘Duurzaam en Gezond aan Tafel’ voor verduurzaming en kwaliteitsverbetering van de maaltijdvoorziening van zorgorganisaties, en ‘Gezonde Korte Ketens’ voor agri/food ondernemers die regionaal en duurzaam willen leveren aan zorgorganisaties. Inmiddels bestaat Diverzio al bijna 9 jaar en zijn 120 zorginstellingen geholpen.