Skip to main content
Nieuws

Initiatieven en acties in tijden van corona

Geschreven door 27 maart 2020november 1st, 2021No Comments
Transitiecoalitie voedsel

De coronacrisis brengt in de wereld van landbouw en voedsel een tal van initiatieven en acties op gang. Wij zetten er een aantal op een rijtje. Heb je ook iets op poten gezet of een mooie actie voorbij zien komen? Laat het ons weten in de reacties op de LinkedIn-post of mail naar communicatie@transitiecoalitievoedsel.nl. Wij denken graag met je mee, bieden een platform voor meer aandacht voor deze initiatieven en waar mogelijk, onderlinge hulp.

 

Samenbrengen vraag en aanbod:

Koop onze oogst
Door sluiting van horeca en catering kunnen boeren hun vertrouwde afzet niet kwijt. De facebookpagina van #kooponzeoogst brengt vraag en aanbod samen, promoot lokale initiatieven om Hollandse boeren een handje te helpen.

Eten over
Food Inspiration zet ‘Eten over’ op. Een digitale marktplaats waar horeca leveranciers hun voorraad kunnen aanbieden aan consumenten. Ook lees je er verhalen van ondernemers #horecastaystrong

Help ons oogsten
Dit platform voorziet in vraag en aanbod van personeel omdat buitenlandse arbeidskrachten bijvoorbeeld niet meer naar Nederland kunnen komen. Mocht je thuiszitten? Meld je aan op deze website om boeren en tuinders te ondersteunen.

 

Lokale maaltijd boxen:

Local Goodness Box
Das Brot, landzichtfarmhouse en Jack Bean hebben de Local Goodness Box samengesteld zodat jij thuis kan genieten van de lekkerste plantaardige producten. Bestel hem hier.

Support your locals
Met deze boodschappenpakketten steun je lokale producenten en help je mee korte ketens op te bouwen. Hier vind je alle initiatieven door heel Nederland op een rijtje.

Boerschappen
Goed voor de boer, goed voor jou! Boerschappen vult tijdelijk 4 boxen met producten van boeren die door de sluiting van horeca en catering niet meer afgenomen worden. Bestel hier je box en ga verspilling tegen.

 

Maaltijdservice:

Crisiscatering
Hotspot Hutspot maakt speciaal voor kwetsbare groepen maaltijden van reststromen én levert aan huis (postcodegebied 30XX). Zelf genoeg op voorraad? Klik hier om een maaltijd te doneren.

Maaltijdservice Hutten
De al bestaande maaltijdservice van Hutten richt zich nu op bedrijven die op volle toeren draaien zoals zorginstellingen. Zorgpersoneel kunnen maaltijden makkelijk mee naar huis nemen en ouderen en andere zorgbehoevenden houden toegang tot een gezonde maaltijd gemaakt van reststromen. Klik hier voor meer info.

 

Communities:

MVO Nederland
De coronahulp community matched vraag en aanbod van ondernemers binnen en buiten hun netwerk. Klik hier om je aan te melden.

Proveg
Biedt een platform voor vegan initiatieven. Iedere dag lichten ze één initiatief uit die door jou gesteund kan worden. Houd het in de gaten op Facebook, LinkedIn en Twitter.

TcV denkt mee
Op onze LinkedIn pagina bieden we in tijden van de coronacrisis een platform voor leden en niet-leden om hun verhaal, vraag, aanbod, advies, kennis of inspiratie met ons te delen. Voor een hart onder de riem, een luisterend oor maar ook om verbindingen te leggen voor concrete samenwerkingen. Doe me een deel met #TcVdenktmee.

 

Interessante artikelen:

Barbara Baarsma
Kunnen we meer lokaal eten

Barbara Baarsma
Haal voedsel uit de regio juist hier in Amsterdam

Yuval Noah Harari
The world after coronavirus

Transitiecoalitie Voedsel

Postadres
Stichting Transitiecoalitie Voedsel
Waterweg 64
3731 HM De Bilt

Transitiecoalitie voedsel

© 2022 Transitiecoalitie Voedsel