Skip to main content
Nieuws

Uitnodiging | 10 maart | A plan to plant the future

Geschreven door 1 maart 2022No Comments

A plan to plant the future | Plantaardig het Nieuwe Normaal

Online Meet-Up | 10 maart | 15:00 – 17:00

Op donderdag 10 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel, organiseert Transitiecoalitie Voedsel (TcV) de week van Plantaardig het Nieuwe normaal. Op donderdag staat er een Meet-Up op het programma die geheel in het teken staat van de eiwittransitie. In Nederland consumeren en produceren we teveel dierlijke eiwitten. Zowel voor onze gezondheid als voor het klimaat en het dierenwelzijn is het nodig om beiden te reduceren en de verhouding te veranderen; van minder dierlijk naar meer plantaardig. Nu ook de World Health Organization (WHO) de conclusie trekt dat een plantaardig eetpatroon beter is voor de gezondheid, zal de eiwittransitie alleen maar sneller verlopen. Maar daar hebben we alle steun van de overheid voor nodig!

Onder het motto ‘plantaardig het nieuwe normaal’, komt TcV daarom met een tienpuntenplan. Met dit ‘Plan to plant the future’ geven we de overheid een leidraad om het bedrijfsleven, gemeenten, NGO’s en andere stakeholders te ondersteunen om de eiwittransitie te versnellen. Hoe bereik je de consument en wat moet er op het gebied van wet- en regelgeving gebeuren?

Programma

We beginnen de Meet-Up met Frank Mechielsen van Feedback EU die het tien puntenplan toelicht. Frank is nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van het tien puntenplan. Waarom is het gezamenlijk oppakken van deze punten door meerdere stakeholders nu zo van belang om de eiwittransitie te versnellen?

Ook zal er in de Meet-Up een politieke duiding gegeven worden aan de eiwittransitie. Middels een interview wordt duiding gegeven waar de politiek staat ten aanzien van de eiwittransitie

Gastspreker Pablo Moleman van Proveg, neemt ons mee in het recente onderzoek “Wat vindt Nederland van de Eiwittransitie“. Hierbij gaat het voornamelijk over de verhouding dierlijk/plantaardig in ons eetpatroon en waarom het doel is gesteld om deze verhouding 40/60 te maken. 

We sluiten de Meet-Up af met vier break-out sessies. Vier verschillende bedrijven behandelen samen met jou de vraag: “Wat zijn de kansen en barrières voor het bedrijfsleven om de eiwittransitie te versnellen?”

  1. Catering in beweging – Compass group – Ragna Tielen
  2. Supermarkten in beweging – NWZV – Isabel Boerdam
  3. Verwerkers/producenten in beweging- Bonduelle – Friek van Helden en Ilonka Audenaerde
  4. Productie in beweging – Louis Bolk – Peter Keijzer

 

Meld je aan

Schrijf de datum van deze Meet-Up alvast in je agenda en meld je aan door op onderstaande knop te klikken. Met deze Meet-Up bieden we inspiratie voor de rol die jij of jouw organisatie kan vervullen om plantaardig het nieuwe normaal te maken. Transitiecoalitie Voedsel streeft ernaar om ‘Plantaardig het nieuwe normaal’ te maken. Eens met dit streven? Klik dan hier om onze oproep te steunen.
Hopelijk tot de 10e!

Hartelijke groet,
Team Transitiecoalitie Voedsel