Skip to main content
Nieuws

UPDATE: True Pricing

Geschreven door 16 december 2019oktober 22nd, 2021No Comments
Transitiecoalitie voedsel

Na het middagsymposium over true pricing, dat de Transitiecoalitie Voedsel op 17 september heeft gehouden, wordt hardt gewerkt aan de afronding van twee projecten:

  1. True pricing in food en agro – onder leiding van True Price.
    Er worden verkennende berekeningen gemaakt voor tafelaardappelen, volle melk en tomaten. Voor bodemkwaliteit, klimaatverandering en onderverdiening wordt gekeken of en hoe er een ‘echte prijs’ kan worden geschat. Naast True Price en de Transitiecoalitie Voedsel werken EY, Soil and More Impacts en Wageningen Economic Research aan dit onderzoek.
    Het gaat vooral om methodologische verkenningen: waar lopen we tegen aan? Welke keuzes en afwegingen moeten worden gemaakt? Welke deelmethoden zijn beschikbaar? De lessen van dit project zijn input voor de langlopende PPS (Publiek Private Samenwerking) Echte en Eerlijke Prijs.
  2. Kwartiermakerswerk voor een Experimenteerprogramma True Pricing
    Bij dit experimenteerprogramma wordt systematisch gewerkt aan de ontwikkeling van praktische, experimentele kennis over true pricing. Als er eenmaal true price-sommen zijn gemaakt, hoe kunnen de inzichten voor daadwerkelijke gedragsverandering worden gebruikt? Door wie en hoe? In de keten, bij de consument en bij overheden. In een programma van enkele jaren wordt die kennis via praktijk- en laboratoriumexperimenten opgebouwd. Eva van den Broek (Stichting Behavioural Insights) en Jan Paul van Soest (kwartiermaker transitiecoalitie voedsel) bereiden dit programma voor.

De eindrapportages zullen dit jaar worden afgerond.

Transitiecoalitie Voedsel

Postadres
Stichting Transitiecoalitie Voedsel
Waterweg 64
3731 HM De Bilt

Transitiecoalitie voedsel

© 2022 Transitiecoalitie Voedsel